Zlodějky z Přerova se vydaly krást do Zlína

21.06.2020 14:27

ZLÍN – Údajně finanční tíseň přinutila dvě ženy z Přerova. aby se koncem května vydaly do Zlína za účelem obnovy oblečení, ale s úmyslem pořídit si ho bez placení. Jenže padly do rukou policie a teď budou čekat na výrok soudu.

„Zlodějky měly v úmyslu ukrást 44 kusů oblečení za více než deset tisíc korun. Díky všímavé prodavačce je zadržela ochranka a přivolala policii. Všechny odcizené věci měly ženy u sebe, některé ovšem poškozené po vytržení bezpečnostních čipů,“ uvedla policejní mluvčí Monika Kozumplíková.

Ženy koncem května v průběhu jedné hodiny ukradly z prodejen v Otrokovicích a ve Zlíně – Malenovicích kosmetiku a oblečení za více než čtrnáct tisíc korun. V případě odsouzení jim podle policejní mluvčí hrozí až dvouleté vězení.

„Obě ženy přijely nejprve do drogerie v Otrokovicích, kde vzaly bez zaplacení kosmetiku za téměř čtyři tisíce korun a poté pokračovaly do nákupního centra v Malenovicích. Tam navštívily tři prodejny s oblečením. Vybraly si dětské, dámské i pánské oblečení a prádlo, dětské hračky a hygienické potřeby,“ pokračovala Monika Kozumplíková.
Z jednotlivých kusů odstranily bezpečnostní čipy, zboží si vložily do kabel a ze dvou prodejen odešly. V třetí prodejně měly smůlu. Odhalila je všímavá prodavačka, která přivolala pracovníka bezpečnostní agentury, jenž obě ženy zadržel a pokus o krádež oznámil policii.

„Zlínští policisté sdělili ve zkráceném přípravné řízení podezření ze spáchání trestného činu krádež spáchaného ve spolupachatelství dvěma ženám z Přerova ve věku osmnáct a dvacet šest let. Starší z žen byla v minulosti jednou soudně trestaná, mladší má čistý trestní rejstřík. Ke krádežím se přiznaly s tím, že jsou ve finanční tísni,“ uzavřela Monika Kozumplíková.
Vlastimil Langer

Zdroj: Policie Zlínského kraje
Ilustrační foto: Archiv KNZ