Zloděj vyhrožoval muži z ostrahy použitím zbraně

21.10.2024 14:42

ZLÍNSKO - Až na osm let za mříže může putovat čtyřiačtyřicetiletý muž ze Zlína. který koncem května u nákupního střediska ve Zlíně vyhrožoval použitím zbraně pracovníkovi ostrahy, jenž po něm chtěl, aby vrátil ukradené elektrické kabely.
„Čtyřiadvacetiletý pracovník ostrahy nákupního střediska uviděl před sedmou hodinou ráno na kamerách muže, který u nákladové brány ukradl uskladněné věci a odjel na kole. Vydal se za ním a řekl mu, ať odcizené věci vrátí. To zloděj odmítl a chtěl jet dál. Po další komunikaci zloděj zastavil, vytáhl plynovou zbraň a namířil ji přímo na muže z ostrahy. Přitom mu řekl, že pokud ho nenechá odjet, zbraň použije. Mladý muž dostal strach, nevěděl, o jakou zbraň se jedná. Nechal muže odjet a ihned zavolal na linku tísňového volání policie,“ popsala událost Monika Kozumplíková, policejní mluvčí.
Na místo vyrazila prvosledová hlídka policie i kriminalisté. Začali po muži podle popisu pátrat. A po několika hodinách zloděje skutečně našli, o pár kilometrů dál. Když ho zastavili, muž se jim ke všemu přiznal a odevzdal zbraň. Jednadvacetkrát trestaný recidivista skončil v policejní cele. Nyní ho čeká soud, který mu za zločin vydírání a přečin výtržnictví určí patřičnou výši trestu.
Vlastimil Langer

Zdroj a foto: Policie Zlínského kraje