Zlínský magistrát zrekonstruuje hřiště a vymění zastávkový přístřešek v Klečůvce

12.04.2021 12:22

ZLÍN – Odbor městské zeleně Magistrátu města Zlína spouští plánované rekonstrukce v centrální části města a místní části Klečůvka.
„Ve Štefánikově ulici ve Zlíně bude od dubna do června probíhat rekonstrukce hřiště č. 60, která bude spočívat v obnově asfaltového povrchu včetně podkladních vrstev, osazení nových obrubníků a výměně záchytných sítí. Akce se realizuje na základě dlouholetých požadavků místních obyvatel. Se stavbou je spojena částečná uzavírka provozu na pozemní komunikaci a úplná uzavírka komunikace pro pěší,“ uvedl tiskový mluvčí zlínského magistrátu Tomáš Melzer.
Kompletní výměny se dočká i zastaralý zastávkový přístřešek v místní části Klečůvka. „Součástí rekonstrukce od dubna do června letošního roku bude i předláždění zpevněné plochy. Jedná se o další etapu stavby navazující na akci Úprava prostoru za obchodem ve Zlíně-Klečůvce, která byla provedena v loňském roce,“ sdělila Eliška Gášková, referentka odboru městské zeleně.
Po dobu prací bude autobusová zastávka přesunuta ke zpevněné ploše před bývalou prodejnou. Stavba si vyžádá úplnou uzavírku komunikace pro pěší a částečnou uzavírku provozu na pozemní komunikaci. Po dokončení stavby bude okolí zastávky zatravněno spolu s vysazením kvetoucích keřů, trvalek a okrasných trav. 

Vlastimil Langer

Zdroj: Magistrát města Zlína
Ilustrační foto: Archiv SNZ