Zhasnuté osvětlení ve Valašských Kloboukách upozorní na Hodinu Země

26.03.2021 13:04

VALAŠSKÉ KLOBOUKY – V sobotu 27. března večer potemní valašskokloboucké památky i veřejné budovy. Stane se tak v době od 20.30 do 21.30 hodin na podporu kampaně „Hodina Země, která se snaží upozornit na změnu klimatu. Město Valašské Klobouky se letos připojuje už pošesté v řadě. Loni drželo Hodinu Země 124 českých obcí a rekordních téměř 3500 jednotlivců,“ uvedla tisková mluvčí kloboucké radnice Lenka Zvonková.
„Při Hodině Země zhasneme nasvícení kostela Povýšení svatého Kříže nebo kaple svatých Cyrila a Metoděje. Vypneme také osvětlení veřejných budov, například podnikatelského inkubátoru, polikliniky, domu dětí a mládeže, mateřské a základní školy nebo sídel městských společností,“ řekla starostka Eliška Olšáková. Připojit se mohou i občané, a to například omezením svícení nebo používání elektrických spotřebičů.
Ruku v ruce s aktivním připojením k Hodině Země si účastníci stanovují také závazek vůči klimatu a ekologii. „Naším dlouhodobým cílem je prostřednictvím podpory třídění odpadů a snižování energetické náročnosti městských budov i veřejného osvětlení přispívat k šetrnému a zodpovědnému nakládání s přírodními zdroji,“ ujistila starostka.

Vlastimil Langer

Zdroj a foto: MěÚ Valašské Klobouky