Žena odmítala opustit byt, v němž byla na návštěvě, a chtěla se prát se strážníky

30.07.2020 11:24

ZLÍN - Několik minut před desátou hodinou večerní v pondělí 27. července se na linku tísňového volání 156 Městské policie Zlín obrátil uživatel bytu (68) na sídlišti Jižní Svahy, který měl trampoty s dámskou návštěvou.

„Ženu sice k sobě nejprve sám pozval, ale dáma nedokázala pochopit, že čas vyhrazený na společenské aktivity skončil a odmítala jeho byt opustit. Hlídka MP Zlín z místního okrsku dorazila na místo během několika minut a strážníci si vyslechli verzi oznamovatele. Muž jim sdělil, že se s dotyčnou seznámil téhož dne odpoledne, kdy bezprizorně posedávala na lavičce u blízké školy. Následovala společná návštěva pohostinství, kde za ni zaplatil útratu, a odtud přesun do jeho bytu. A nyní zde jen sedí, křičí a odmítá odejít,“ informoval Pavel Janík, zástupce ředitele MP Zlín.

Na strážníky už v obývacím pokoji čekala čtyřicetiletá žena bez uzardění toliko v krátkém tílku. Když jí hlídka vysvětlila, že návštěva skončila, počastovala hanbářka uživatele bytu peprnými nadávkami a vzápětí se pustila také do strážníků.

„A protože své vulgární urážky doplnila také agresivními údery, kopy a škrábáním, nezbylo hlídce nic jiného, než ji zpacifikovat za použití donucovacích prostředků, bez nichž se neobešly ani následující chvíle. Za hlasitého křiku ji strážníci vyvedli z bytu a následně na místo přivolali zdravotnickou záchrannou službu, aby lékař vyhodnotil příčiny absence kontroly jejího chování,“ sdělil mluvčí MP Zlín.
Lékař potvrdil, že za jejím stavem nejspíše stojí nezvládnutá konzumace většího množství alkoholických nápojů, ostatně analyzátor alkoholu v dechu prokázal hodnotu přesahující 3,4 promile.
„Hlídka MP Zlín proto agresivní ženu dopravila k bezpečnému vystřízlivění do protialkoholní záchytné stanice v Kroměříži. Podezření z přestupků proti občanskému soužití a veřejnému pořádku nyní bude mít dohru před správním orgánem, kde jí hrozí až dvacetitisícová pokuta,“ uzavřel Pavel Janík.

Vlastimil Langer

Zdroj: Městská policie Zlín

Ilustrační foto: Archiv KNZ