Zápisy do prvních tříd ve Valašském Meziříčí proběhnou bez dětí

18.04.2021 07:37

VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ - V pěti městem zřizovaných valašskomeziříčských základních školách se již tradičně v dubnu uskuteční zápisy do 1. tříd. S ohledem na současnou epidemickou situaci však stejně jako loni bez osobní přítomnosti dětí.

„Zápisy do 1. ročníků Základních škol Křižná, Masarykova, Šafaříkova, Vyhlídka a Žerotínova, jejichž zřizovatelem je město Valašské Meziříčí, proběhnou v termínu od pondělí 19. do pátku 23. dubna,“ informoval tiskový mluvčí meziříčské radnic e Jakub Mikuš.
„Žádáme rodiče, aby sledovali webové stránky jednotlivých městem zřizovaných základních škol, kde naleznou všechny důležité informace. V případě potřeby se mohou obrátit přímo na jejich ředitele a ředitelky,“ uvedla místostarostka Yvona Wojaczková.

Ve městě působí ještě:Církevní Základní škola Salvátor Valašské Meziříčí, která zápis pro budoucí prvňáčky organizuje v průběhu celého dubna, tedy až do pátku 30. dubna (www.zs-salvator.cz), Mateřská škola, základní škola a střední škola pro sluchově postižené zřizovaná Ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy, kde zápis do 1. logopedické a 1. surdopedické třídy proběhne v termínu 19. – 23. dubna (www.zs.val-mez.cz) a  Základní škola a Mateřská škola Valašské Meziříčí, Křižná 782, kterou zřizuje Zlínský kraj, a zápis pro děti s mentálním postižením, kombinovanými vadami a autismem zde proběhne v úterý 27. dubna (www.zsamskrizna.cz).
Vlastimil Langer

Zdroj: MěÚ Valašské Meziříčí

Ilustrační foto: Archiv SNZ