Zápisy do mateřinek ve Valašském Meziříčí začínají zítra a budou bez dětí

10.05.2021 11:50

VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ - Zápisy do sedmi městem zřizovaných mateřských škol ve Valašském Meziříčí se i letos budou muset obejít bez osobní přítomnosti dětí a zákonných zástupců.
„Zápisy k předškolnímu vzdělávání do mateřských škol Hrachovec, Kraiczova, Křižná, Podlesí-Bynina, Seifertova, Štěpánov a Vyhlídka, jejichž zřizovatelem je město Valašské Meziříčí, proběhnou v termínu od 11. do 14. května,“ uvedl tiskový mluvčí meziříčské radnice Jakub Mikuš.
„Vzhledem k současné situaci a na základě opatření Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy se budou muset obejít bez osobní přítomnosti dětí a zákonných zástupců ve školce,“ řekla místostarostka Yvona Wojaczková s tím, že předškolní vzdělávání je určeno především pro děti ve věku od tří do šesti let.
O přijetí dítěte rozhoduje ředitelka mateřské školy. Přednostně jsou pak k předškolnímu vzdělávání přijímány děti v posledním roce před zahájením povinné školní docházky.“Bližší informace k organizaci a průběhu zápisů naleznou zákonní zástupci dětí na webových stránkách jednotlivých mateřských škol.

Vlastimil Langer
Zdroj: MěÚ Valašské Meziříčí

Ilustrační foto: Archiv SNZ