Zaměstnance otestovala také vsetínská radnice

16.03.2021 09:10

VSETÍN – Více než 200 zaměstnanců vsetínské radnice, včetně strážníků městské policie, bylo během pátku 12. a pondělí 15. března otestováno antigenními testy, které odhalují přítomnost nákazy COVID-19 v lidském těle. „Nákaza se prokázala u tří z nich,“ uvedla tisková mluvčí vsetínské radnice Jana Raszková a dodasla, že podle nařízení Vlády České republiky mohou být od středy 17. března na pracovišti městských úřadů pouze zaměstnanci, kteří mají negativní test na nákazu onemocněním COVID-19. Tato povinnost se týká radnic s minimálním počtem 50 zaměstnanců.
„Zaměstnance jsme testovali antigenními testy ze slin. Vzorky odebíraly a vyhodnocovaly pracovnice Českého červeného kříže. Testy byly pozitivní u tří zaměstnanců, kteří se okamžitě odebrali do izolace a kontaktovali své lékaře,“ sdělil starosta Jiří Růžička.
Testování pracovníků radnice pak bude pokračovat pravidelně vždy v pondělí a týká se také městských organizací, které mají minimálně 50 zaměstnanců.
„Toto kritérium splňují Technické služby města, p. o., jejichž zaměstnanci se testovali pomocí samotestů a nákaza se neprokázala u žádného z nich,“ dodala tisková mluvčí.

Vlastimil Langer

Zdroj a foto: MěÚ Vsetín