Zájem občanů Hulína o Mobilní rozhlas pokračuje

15.06.2021 14:00

HULÍN – Mobilní službu si v Hulíně zaregistrovalo už více než 700 lidí. Pokračuje tak zájem o tuto službu, která umožňuje zdarma získávat důležité informace z města i jeho okolí.

„Zájem občanů o Mobilní rozhlas neutichá. Za poslední měsíc si jej zaregistrovalo dalších deset uživatelů,“ prohlásil Pavel Janečka z Útvaru tajemníka hulínské radnice, který má Mobilní rozhlas na starosti.

Rozšíření Mobilního rozhlasu v Hulíně napomohla pandemie koronaviru, která s sebou nesla řadu opatření a nařízení, které se navíc průběžně měnily. Řada lidí má zájem aktuální vývoj sledovat – a to jim Mobilní rozhlas umožňuje.

„Registrovat si Mobilní rozhlas je velmi snadné. Lze využít odkazu na webových stránkách https://www.hulin.cz/…as/, vyplnění přihlašovacího formuláře zabere pouze několik minut. Aktuality systém zasílá uživatelům prostřednictvím SMS zprávy, e-mailu, mobilní aplikace nebo hlasové zprávy,“ vysvětlil Zdeněk Dvořák z hulínské radnice.

Mobilní rozhlas poskytuje uživatelům automaticky Krizové informace. Další oblasti, ze kterých chce dostávat informace, si může občan sám zvolit. Největší zájem je o Odstávky dodávky energií a změny svozu odpadu, Výstražné informace ČHMÚ, Informace z radnice a také Dopravní informace. 
Vlastimil Langer
Zdroj a ilustrační foto: MěÚ Hulín