Za peníze SFDI se postaví most v Novém Hrozenkově

17.08.2021 07:09

NOVÝ HROZENKOV - S využitím dotace od Státního fondu dopravní infrastruktury nechá Ředitelství silnic Zlínského kraje postavit nový most přes potok Vranča ve stejnojmenném údolí v katastru městyse Nový Hrozenkov. Stavba za 19 milionů korun začne letos a dokončena bude v roce 2022.

„Předmětem díla je stavba mostu v Novém Hrozenkově přes potok Vranča vedle mostu stávajícího, který je ve velmi špatném stavu (hodnocen stupněm 6 na sedmibodové stupnici). Most se nachází na silnici, která prochází údolím Vranča a vede až na hřeben Javorníků do lokality Kohútka na hranici se Slovenskem. Most leží ve vzdálenosti 2,5 kilometru v centru Nového Hrozenkova,“ uvedl Vojtěch Cekota, PR specialista ŘSZK.

Stavba řeší částečnou demolici stávajícího mostu se zachováním opěr, které budou navazovat na nový most, celková délka úpravy je 236 metrů. Bude vybudována kompletní nová konstrukce vozovky včetně sanace pláně. Součástí stavby jsou úpravy sjezdů, terénní úpravy, odvodnění.

„Zhotovitelem stavby je firma FIRESTA-Fišer, rekonstrukce, stavby, a. s., Brno. Smluvní cena činí19,102 milionu korun (včetně DPH). Stavba bude spolufinancována z prostředků Státního fondu dopravní infrastruktury.

Stavba bude probíhat za částečné uzavírky a bude rozdělena do tří etap. Provoz bude řízen kyvadlově pomocí světelné signalizace.

Vlastimil Langer
Zdroj a foto:
Ředitelství silnic Zlínského kraje