Z hlediska policie se letošní barumka obešla bez mimořádných událostí

18.08.2024 19:01

ZLÍNSKÝ KRAJ – V průběhu letošní Barum Czech Rally Zlín 2024 policisté nemuseli řešit žádnou mimořádnou událost. „Přesto od úterý 13. srpna řešili více než tři stovky především dopravních přestupků. Kromě toho dohlíželi i na bezpečnost v okolí rychlostních zkoušek a na veřejný pořádek,“ informoval Petr Jaroš, policejní mluvčí.
Do opatření se podle mluvčího zapojilo více než 300 policistů dopravních přestupků dohlíželi i na bezpečnost v okolí rychlostních zkoušek a na veřejný pořádek.
„Podstatná část zjištěných přestupků se týkala nedodržení rychlostních limitů a až do soboty se to netýkalo soutěžních posádek, které si do té doby na rychlou jízdu mimo trať dávaly pozor. V sobotu však dopravní policisté již jedno ze závodních vozidel kvůli překročení nejvyšší povolené rychlosti zastavili. Stalo se tak v obci Hošťálková na Vsetínsku, kterou jedna ze závodních posádek projížděla rychlostí 95 km/h. Řidičce byla uložena kauce 10 tisíc korun. Dalším častým prohřeškem byl i špatný technický stav vozidel a držení hovorového zařízení za jízdy,“ sdělil Petr Jaroš.  
Od čtvrtku 15. srpna byla v provozu i speciální telefonní linka 974 666 555, kterou Krajské ředitelství policie Zlínského kraje zřídilo pro potřeby veřejnosti. A policisté integrovaného operačního střediska, kteří měli na starosti mimo jiné i tento telefonní kontakt, se určitě nenudili, neboť obsloužili bezmála stovku volajících.
Vlastimil Langer
Zdroj a foto: Policie Zlínského kraje