Výtěžek veřejné sbírky předalo město Uherské Hradiště nemocnici

03.02.2021 15:04

UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Takřka 90 tisíc korun, které byly vybrány při loňské veřejné sbírce v Uherském Hradišti, určené k mírnění následků koronavirové epidemie, putovalo do Uherskohradišťské nemocnice. Darované peníze použila na zakoupení infuzní techniky na covidová pracoviště.

„Veřejná sbírka probíhala od loňského dubna do září za účelem zmírnění následků nouzového stavu na území města Uherské Hradiště v  souvislosti s pandemií Covid-19. Město Uherské Hradiště věnovalo ve sbírce získané prostředky do oblasti zdravotnictví, neboť jeho služby se v souvislosti s bojem proti epidemii dotýkají největšího okruhu obyvatel,“ uvedl tiskový mluvčí hradišťské radnice Jan Pášma.

„Tímto bych chtěl poděkovat každému, kdo přispěl. Zejména vloni na jaře jsme byli svědky obrovské vlny solidarity a sbírka byla jen jednou z mnoha forem, jak si lidé navzájem pomáhali. Protože výtěžek sbírky měl sloužit ke zmírnění následků epidemie, chtěli jsme jej věnovat tam, kde to dává největší smysl. V tomto případě tedy Uherskohradišťské nemocnici, kde je boj s onemocněním Covid-19 do dnešních dnů každodenní záležitostí,“ řekl starosta města Stanislav Blaha.     

Uherskohradišťská nemocnice za věnované peníze zakoupila čtyři lineární injekční dávkovače, které se využívají na jednotkách intenzivní péče.

„Za tento dar patří všem velké poděkování. Lineárních dávkovačů je u jednoho covidového pacienta potřeba třeba až deset, takže ta spotřeba v naší nemocnici je obrovská,“ vyjádřil se ředitel Uherskohradišťské nemocnice, Petr Sládek.

Vlastimil Langer

Zdroj: MěÚ Uherské Hradiště

Foto: Uherskohradišťská nemocnice