Výpadek proudu zastavil některé trolejbusy ve Zlíně

12.05.2021 16:09

ZLÍN - Neobvykle dlouhý výpadek proudu ochromil v úterý 11. května kolem poledne trolejbusovou dopravu ve Zlíně a na páteřní trase mezi Zlínem a Otrokovicemi. Dispečeři zachraňovali situaci nasazováním náhradních autobusů nebo trolejbusů s dieselagregátem.
„K poměrně rozsáhlému výpadku elektrického napájení trolejového vedení ve Zlíně došlo v úterý 11. května v čase od 11:55 do 12:37 hodin. Výpadkem byly zasaženy úseky od Čepkova na Jižní Svahy a úsek mezi Poliklinikou a Malenovicemi. Trolejbusy bez dieselagregátu a bez bateriového pohonu zůstaly stát. Největší zaznamenané zpoždění narostlo až na 37 minut,“ informoval tiskový mluvčí Dopravní společnosti Zlín – Otrokovice Vojtěch Cekota.
„Dopravní obslužnost mezi Zlínem a Otrokovicemi jsme se snažili zajistit posilovými náhradními autobusy a trolejbusy s dieselagregátem. Také na linku 8 na Jižní Svahy jsme vypravili posilový autobus,“ sdělil vedoucí dispečer DSZO Jan Tesař.
Po obnově dodávky elektrické energie se trolejbusy postupně vracely do svých časových poloh podle jízdních řádů. Dispečeři však museli část spojů zkrátit a manipulačně otočit přes Malenovice-Centro nebo kolem kostela v centru Zlína, aby spoje dohnaly vzniklá zpoždění.
„Výpadek proudu byl způsoben dodavatelem elektrické energie. Podle našich informací byl jeho příčinou pád stromu a poškození kabelů vysokého napětí,“ upřesnil Jan Tesař.

Text a foto: Vlastimil Langer

Zdroj: Dopravní společnosti Zlín – Otrokovice