Vyhlášení vítězů kampaně Do práce na kole se uskuteční v Otrokovicích

31.05.2021 12:05

OTROKOVICE - Motivační měsíc kampaně Do práce na kole, koloběžce, pěšky, nebo poklusem 2021 skončil posledním květnovým dnem.

„Letos jezdilo celý měsíc do práce na kole 1137 pracovníků z různých firem a institucí ve Zlíně, Otrokovicích a blízkého okolí. Vyhlášení výsledků a předání cen vítězům za týmy, které se přihlásily v uvedených městech, se bude konat ve čtvrtek 10. června od 16 hodin na náměstí 3. května v Otrokovicích,“ sdělila tisková mluvčí otrokovické radnice Romana Pastuszková.

Na otrokovickém náměstí bude připraven program nejen pro soutěžící. O hudební doplnění se postará kapela Ripteto. Zajištěno bude také občerstvení. „Za Zlín, Otrokovice a okolí vyhlašujeme vítěze střídavě v Otrokovicích a ve Zlíně. Letošní rok připadl na Otrokovice a příští rok předpokládáme, že se uskuteční zase ve Zlíně,“ vysvětlila spravedlivě nastavená pravidla Jana Vybíralová, koordinátorka kampaně za Zlín, Otrokovice a okolí.

Celorepublikově se letos do kampaně za používání bezmotorových forem dopravy zapojilo z 50 měst přes 22105 lidí.  Kampaň Do práce na kole pořádá sdružení Auto*Mat, které prosazuje lepší prostředí pro kvalitní život ve městě a snaží se přimět co největší množství lidí k cyklodopravě.

Vlastimil Langer

Zdroj: MěÚ Otrokovice

Foto: Archiv SNZ