Výbuch plynu způsobil v rodinném domě v Bystřici značné škody

06.07.2021 07:13

BYSTŘICE POD LOPENÍKEM – Výbuch plynu v rodinném domě v pondělí 5. července před šestou hodinou večerní v Bystřici pod Lopeníkem na Uherskohradišťsku způsobil předběžnou škodu ve výši 400 tisíc korun. Dva zranění lidé skončili v nemocnicích.
Požární poplach byl v 18:01 hodin vyhlášen jednotce profesionálních hasičů z Uherského Brodu a jednotkám dobrovolných hasičů obcí Bánov, Starý Hrozenkov a Bystřice pod Lopeníkem.
„V době příjezdu hasičů byla jedna zraněná osoba v péči Zdravotnické záchranné služby Zlínského kraje. Došlo i k zranění druhé osoby, která pomáhala s vytažením zraněného z domu. Sanitní vozy odvezly jednu zraněnou osobu do nemocnice v Brně a druhou do nemocnice v Uherském Hradišti,“ informoval Roman Žemlička z HZS Zlínského kraje.
„Tlaková vlna poškodila okna a vrata. Ostatní stavební konstrukce nevykazují známky poškození. Hasiči změřili teploty konstrukcí termokamerou a hledali skrytá ohniska hoření. Příčinu výbuchu zjišťuje vyšetřovatel hasičů společně s Policií České republiky,“ dodal Žemlička.

Vlastimil Langer
Zdroj a foto: HZS Zlínského kraje