Vsetínští zastupitelé řešili regeneraci sídliště Rybníky

06.10.2021 11:33

VSETÍN - Vsetínští zastupitelé projednávali na své zářijové schůzi plánovanou regeneraci sídliště Rybníky. Podrobné diskuze se zúčastnilo také několik obyvatel sídliště.

„Zastupitelům jsme chtěli poskytnout souhrnnou informaci o současném stavu příprav regenerace Rybníků. Na schůzi byli přítomní i projektanti, kteří momentálně pracují na studii, ze které následně vznikne projektová dokumentace ke stavebnímu povolení. Zastupitelům i veřejnosti zodpověděli jejich dotazy a zaznamenali si vznesené připomínky,“ uvedl starosta Jiří Růžička.

Vsetínská radnice začala připravovat regeneraci Rybníků v roce 2017, kdy proběhlo dotazníkové šetření v domácnostech a první veřejné projednání. Druhé veřejné projednání se konalo letos v červnu v Alcedu, občané pak mohli během července na radnici zasílat připomínky ke studii.
„Občané Rybníků v létě zaslali více než tři desítky připomínek, ty jsme předali projektantům, kteří zhodnotí možnost jejich proveditelnosti a případně je, stejně jakov případě těch nejnovějších, do studie zapracují,“ dodal Růžička s tím, že radnice plánuje v půli roku 2022 získat stavební povolení, a na podzim chce, v případě přidělení dotace, začít se stavebními pracemi. Celý projekt pak bude vzhledem k jeho finanční náročnosti rozdělen do několika etap.

Nejnovější verze situační studie regenerace Rybníků, která reflektuje požadavek místních na zachování dětského hřiště místo parkovacího domu na ulici Na Rovině, je na webu města společně s návrhy hřišť a náměstíček.
Vlastimil Langer

Zdroj a foto: MěÚ Vsetín