Vsetínský senior je v polovině letních programů

09.08.2021 16:03

VSETÍN – Je za námi první polovina letních prázdnin a stejně tak se za první polovinu svého počtu dostaly aktivity, které město Vsetín připravilo na letní období v rámci projektu Vsetínský senior.
„Vsetínský senior si klade za cíl motivovat dříve narozené k pohybu, zájmu o zdraví a udržení společenských kontaktů i dobré kondice. Nabízí takéodbornou pomoc v nelehkých časech pandemie koronaviru formou setkání seniorů s lékaři,“ uvedla tisková mluvčí vsetínské radnice Jana Raszková.
„Za organizátory projektu mohu říci, že jsme mile potěšení vysokou návštěvností akcí. Přednášky i ranní cvičení jógy pod otevřeným nebem navštívilo dosud na 80 účastníků. Největší zájem je o již zmíněnou novinku, tedy ranní cvičení jógy s následnou možností plavání vbazénu Pod Pecníkem,“ sdělila místostarostka Vsetína Simona Hlaváčová.
„Cvičení jógy je úžasné povzbuzení pro tělo i ducha a přesně tak to vnímají účastníci mých lekcí. Nikdo se nemusí bát ani chladnějšího počasí, které na počátku srpna přišlo, stále pokračujeme. Cvičením se prohřejeme a voda v bazénu je vyhřívaná. Na následující lekce, které proběhnou v úterky 17., 24. a 31. srpna, se moc na všechny těším,“ sdělila lektorka jógy Lída Zajícová.
V podzimních měsících, pokud to protipandemická vládní opatření umožní, uspořádá město v rámci projektu Vsetínský senior další akce. „Jde například o přednášku s Lídou na téma Život je pohyb či turnaj v pétanque a jako další novinku představíme nordicwalking túry s lektorkou,“ doplnila místostarostka Hlaváčová.
Finančně jsou aktivity projetu Vsetínský senior podpořeny nejenměstem Vsetín, ale i Zlínským krajem.

Vlastimil Langer
Zdroj a foto: MěÚ Vsetín