Vsetínsko opět otevírá dotační titul pro sociální služby

05.07.2021 09:56

VSETÍN – Od 4. do 13. srpna budou moci poskytovatelé registrovaných sociálních služeb zařazených do Sítě sociálních služeb Zlínského kraje pro rok 2021 opět žádat o dotace z Fondu sociálních služeb v ORP Vsetín a obcí připojených do spolufinancování.
„Vznik Fondu, který pomáhá okolním obcím a mikroregionům s financováním sociálních služeb, iniciovala vsetínská radnice v rámci projektu Komunitní plán sociálních služeb a péče ORP Vsetín již vloni,“ informovala tisková mluvčí vsetínské radnice Jana Raszková.
„Dotační titul vznikl v loňském roce. Řada menších obcí spadajících pod Vsetínsko se do něj zapojila a vstoupila do spolufinancování sociálních služeb pro své občany. Vsetínská radnice, prostřednictvím odboru sociálních věcí, založila fond, vyhlásila dotační program, sestavila výbor složený ze starostů zapojených obcí, který v podzimních měsících přiděluje finanční dotace poskytovatelům. Děkuji obcím za jejich zodpovědný přístup, částka se v letošním roce ve Fondu zvýšila oproti loňskému roku přibližně o 100 tisíc korun. Letos se tedy mezi registrované poskytovatele sociálních služeb rozdělí více než 400 tisíc korun,“ vysvětlila místostarostka Simona Hlaváčová, která má ve své gesci sociální oblast s tím, že do Fondu se zapojilo a momentálně přispívá 14 obcí.
Žádat o finance mohou poskytovatelé registrovaných sociálních služeb všech právních forem a typů zařazených do Sítě sociálních služeb Zlínského kraje pro rok 2021. Pro výpočet výše finanční podpory bude výbor využívat parametry modelu financování nastaveného Zlínským krajem.
„Žádosti o poskytnutí dotace z fondu lze zasílat či doručit od středy 4. srpna do pátku 13. srpna, a to na podatelnu Městského úřadu Vsetín,“ uzavřela Martina Ďulíková z odboru sociálních věcí vsetínské radnice.

Vlastimil Langer

Zdroj a foto: MěÚ Vsetín