Vsetínská nemocnice pokračuje v obnově sanitek, přibude i elektromobil

27.07.2024 09:10

VSETÍN - Pro zdraví Valašska: s tímto logem jezdí po cestách regionu (i za jeho hranicemi) další dvě nové převozové sanitky. „Vsetínská nemocnice tak pokračuje v obnově vozového parku: vloni pořídila pět nových sanitek, letos již zmíněné dvě a další obnova se připravuje. Novinkou ve vozovém parku bude již brzy také první nemocniční elektromobil. Pořízení dvou nových sanitních vozidel přišlo Vsetínskou nemocnici na bezmála tři a půl milionu korun,“ uvedla Lenka Plačková, tisková mluvčí nemocnice.
„Postupná obměna a modernizace převozových sanitek přispívá ke zvýšení kvality přepravy, ale také snížení nákladů, míry poruchovosti a četnosti odstávek,“ okomentoval provozní náměstek Filip Holzmüller.
Nově pořízená vozidla jsou stejného typu jako ta loňská (Volkswagen Transporter T 6.1), mají pohodlná sedadla, moderní transportní lehátko, klimatizaci v prostoru pro řidiče i pacienty, což v horkém letním počasí přepravovaní velmi oceňují – obzvláště při delších transportech do Olomouce, Prahy a dalších vzdálenějších cílů.
Novinkou ve vozovém parku Vsetínské nemocnice bude již brzy také první nemocniční elektromobil. Pořízení tohoto osobního vozidla a dobíjecí stanice je součástí projektu Elektromobil pro Vsetínskou nemocnici, který je financován Evropskou unií v rámci Národního plánu obnovy. „Bude využíván pro svoz vzorků z laboratoří a další činnosti související s provozem nemocnice,“ dodal náměstek.
Vlastimil Langer
Zdroj a foto: Vsetínská nemocnice