Vsetín zná konečnou podobu TOP 10 příležitostí a problémů

15.10.2021 07:04

VSETÍN - Tradiční hlasování občanů o TOP 10 příležitostí a problémů města bylo letos velmi vyrovnané. Nejvíce hlasů nakonec obdržela rekonstrukce a modernizace Domu kultury.
„TOP 10 byla nadefinována na každoročním fóru S námi pro vás za jeden provaz, které uspořádala radnice 21. června v Domě kultury, a to v rámci projektu Zdravé město a místní Agenda 21. Desítky občanů zde u několika tematicky zaměřených kulatých stolů diskutovaly o tom, jakými problémy města by se zástupci vedení radnice měli prioritně zabývat. Z jednání vzešla finálová desítka, o jejímž definitivním pořadí se do 31. srpna hlasovalo v anketě na komunikační platformě Mobilní Rozhlas,“ informovala tisková mluvčí vsetínské radnice Jana Raszková.
Do letošního hlasování se v součtu za fórum i webovou anketu zapojilo 285 respondentů. Ti přidělili největší počet 44 hlasů rekonstrukci a modernizaci Domu kultury. „Nedobrého technického stavu Domu kultury jsme si vědomi. Jeho případné úpravy by mohly být součástí komplexní přeměny lokality Svárova, tedy i budovy radnice a okolních veřejných ploch. To vše je nyní předmětem studií, jimiž se zabývá několik architektonických kanceláří,“ reagoval místostarosta Tomáš Pifka.
Druhé místo v anketě obsadilo se ztrátou čtyř hlasů odkoupení autokempu Semetín s cílem vybudovat tam zázemí pro bike arénu a volný čas. S 34 hlasy pak byl třetí návrh dořešit úsek cyklostezky centrem města v úseku od Ohrady po městské lázně včetně odpočinkové zóny na břehu Vsetínské Bečvy. Těsné rozdíly byly i mezi zbývajícími osmi podněty.
„Z toho vyplývá, že spektrum názorů mezi občany je velmi různorodé a každý preferuje trošku jinou oblast či problematiku. Každopádně ale platí, že se všemi podněty z této desítky budeme zabývat. Všem, kteří se zapojili do jejich vyprofilování i samotného hlasování, patří naše poděkování,“ vzkázal místostarosta Pifka.

Vlastimil Langer

Zdroj a foto: MěÚ Vsetín