Vsetín si připomněl 76. výročí osvobození od fašismu

04.05.2021 14:46

VSETÍN – Dnes, 4. května, si Vsetín připomíná 76. výročí osvobození od fašismu. Vedení města v čele se starostou Jiřím Růžičkou při této příležitosti položilo květiny u Památníku osvobození na náměstí Svobody.
„Letos, stejně jako v loňském roce, si výročí osvobození Vsetína připomínáme kvůli epidemické situaci v komorním duchu, bez přítomnosti široké veřejnosti, žáků, studentů a zástupců místních spolků. Pevně věřím, že v příštím roce tento významný den oslavíme bez omezení i s doprovodným programem,“ řekl starosta Jiří Růžička.
V rámci oslav výročí osvobození plánovala radnice již vloni uspořádat ve spolupráci se Spolkem přátel historie, Domem kultury Vsetín a Muzeem regionu Valašsko v budově městského úřadu na Svárově výstavu, která mapuje květnové dny roku 1945 ve Vsetíně. „Kvůli pandemii koronaviru a s ní spojenými vládními opatřeními byla přeložena na letošní rok, epidemická situace však její uskutečnění opět nedovolila,“ dodala tisková mluvčí vsetínské radnice Jana Raszková.

Více informací o postupu osvobození Vsetína, Vsetínském povstání a jeho klíčových osobnostech jsou  na webu Muzea regionu Valašsko: https://www.muzeumvalassko.cz/virtualni-vystavy/vsetinske-povstani?fbclid=IwAR3Mx_CmSpus4-KF0TmXT7e2E-r4pKz75mztoqsM_-7SqKq_mA-5oqUdvik.
Vlastimil Langer
Zdroj a foto: MěÚ Vsetín