Vozovka na Moravním mostě bude širší, v Rybárnách opraví křižovatku

05.07.2021 13:47

UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Uherské Hradiště, Staré Město a Ředitelství silnic a dálnic ČR spolu podepíší smlouvu o vzájemné podpoře, koordinaci a součinnosti při realizaci stavby, při které se dočká rekonstrukce most přes řeku Moravu v Uherském Hradišti a dojde ke zlepšení dopravní obslužnosti části města Rybárny.
Půjde především o opravu povrchu vozovky na Moravním mostě, dále o řešení prostoru silnice I/55, která vede dál do Starého Města. „Jednak dojde k rozšíření ulice, ale také k vybudování zastávky v Rybárnách a rekonstrukci křižovatky, která se nachází ihned za mostem. Tam by měly vzniknout nové přechody, nové chodníky i světelné signalizační zařízení, které bude synchronizováno se zelenou vlnou v Uherském Hradišti. Synchronizována by měla být také křižovatka u obchodní zóny ve Starém Městě a později i Kunovice,“ přiblížil místostarosta města Uherské Hradiště Jaroslav Zatloukal.
O celou věc se podělí tři investoři. Bude to Ředitelství silnic a dálnic ČR a.s., město Uherské Hradiště a Staré Město. Plán je takový, že ŘSD a.s. zrekonstruuje most včetně rozšíření silnice na mostě, postaví zastávkový záliv a rozšíří silnici v ulici Zerzavice. Město Uherské Hradiště bude mít na starosti především projektovou dokumentaci Zlepšení dopravní obslužnosti Moravní nábřeží – Rybárny, zřízení světelné křižovatky silnice I/55 a ulice Moravní nábřeží a vybudování chodníků a zpevněných ploch v návaznosti silnice I/55 ležící na katastrálním území Uherské Hradiště včetně veřejného osvětlení.
„Městu připadne také zřídit přechody pro chodce přes místní komunikace a upravit napojení z hlavní silnice I/55 do ulice Šaňákovy. Taktéž Starého Města se budou týkat chodníky a zpevněné plochy v návaznosti na rozšíření silnice I/55 ležící na jeho katastrálním území, zřízení přechodů přes komunikace a veřejné osvětlení na jeho území,“ řekl tiskový mluvčí hradišťské radnice Jan Pášma. 
Uzavření smlouvy mezi všemi třemi investory schválilo na svém 20. zasedání Zastupitelstvo města Uherské Hradiště, podepsána by smlouva měla být v první polovině měsíce července. 

Text a foto: Vlastimil Langer

Zdroj: MěÚ Uherské Hradiště