Vietnam, Svatomartinské menu i humr: Bistrotéka Valachy připravila novinky ve Škole vaření

30.10.2021 17:04

RESORT VALACHY - Zlínská Bistrotéka Valachy opět „rozjíždí“ oblíbenou Školu vaření. Do konce roku vypsala dalších dvanáct termínů kurzů vaření, první z nich se koná už tuto neděli 31. října.

„Kvůli lockdownu jsme kurzy dlouho nemohli pořádat, v létě jsme pak jen nahrazovali zrušené termíny a teď se nám konečně uvolnily ruce pro nové akce. Zájem je velký, což nás těší. Připravili jsme několik novinek a také kurzy na aktuální podzimní témata,“ řekla manažerka Bistrotéky Valachy Simona Stavjaňová.

K největším hitům podzimu bude bezesporu patřit kurz Vietnamská kuchyně. „Lidé mají exotickou gastronomii rádi, kurzy thajské kuchyně u nás bývají tradičně vyprodané a měli jsme řadu dotazů právě na Vietnam. Dlouho jsme pátrali po vhodném lektorovi a máme radost, že jsme ho nakonec našli, a to osobu z nejpovolanějších. Kurzy povede vietnamský kuchař May Tran Hau provozující oblíbené Bistro Večerka v Brně, které je zařazeno i v Gastromapě Lukáše Hejlíka,“ dodala Simona Stavjaňová.

„S podzimem jsou spjaté husí, kachní a zvěřinové hody, chystají se proto i novinky zasvěcené těmto tématům: kurzy Netradiční Svatomartinské menu s Tomášem Černým, jenž vede známou pražskou restauraci Dejvická 34 a působí jako lektor také v Pražské kulinářském institutu, nebo Dokonalá příprava zvěřiny se zlínským šéfkuchařem Přemyslem Kosem.

Skutečnou raritou bude Vánoční příprava humra v polovině prosince. Škola vaření nabídne i tradiční oblíbená témata, například Italskou kuchyni nebo Kurz pečení kvasového chleba s Lenkou Molkovou z Bistrotéky Valachy,“ vyjmenovala tisková mluvčí Obvhodního domu Zlín Martina Žáčková.

„Již ladíme další termíny na příští rok, abychom mohli poukazy na kurzy vaření nabídnoutjako tip na vánoční dárek. Termíny zveřejníme již brzy,“ uzavřela Simona Stavjaňová.

Více informací: www.bistrovalachy.cz/skola-vareni/
Vlastimil Langer

Zdroj a foto: Bistrotéka Valachy