Velkoplošné opravy místních komunikací v Uherském Hradišti

19.07.2021 07:08

UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Podobně jako každý rok v létě, také letos využívá město Uherské Hradiště období letních prázdnin pro opravy vybraných částí komunikací, letos však v návaznosti na probíhající rekonstrukci plynovodu v Mařaticích.
„Předmětem veřejné zakázky jsou velkoplošné opravy asfaltobetonových povrchů vybraných úseků komunikací v Uherském Hradišti. Za 2,2 milionu korun nechá město opravit úseky komunikací v Uherském Hradišti – Mařaticích, konkrétně v ulicích Školní, Polní, Na Nivách a Okružní. V rámci oprav je řešen také další úsek v ulici Sportovní, mezi parkovištěm na náměstí Míru a zimním stadionem,“ sdělil tiskový mluvčí hradišťské radnice Jan Pášma.
V letošním roce velkoplošné opravy komunikací navazují zejména na aktuálně probíhající rekonstrukci plynovodu v Mařaticích.
„Po vzájemné dohodě investora rekonstrukce plynovodu a města jako správce místních komunikací jsme přistoupili k doplnění některých úseků místních komunikací, jejichž opravu hradí město Uherské Hradiště. Jedná se o úseky vozovek, které sice nebyly přímo dotčeny rekonstrukcí plynovodu, ale jejich celkový stavební stav již vyžadoval velkoplošnou opravu,“ vysvětlil místostarosta Jaroslav Zatloukal.
Konkrétně jsou na náklady města řešeny úseky vozovek v ulicích Školní (1800 m2), Polní (750 m2), Na Nivách (150 m2) a Okružní (390 m2). Další úseky vozovek v této lokalitě již na plošnou opravu připravují zhotovitelé rekonstrukce plynovodu. Nové povrchy vybraných úseků komunikací by měly být dokončeny na přelomu července a srpna. Plošná pokládka asfaltobetonu se neobejde bez dopravních omezení.
„Vzhledem k rozsahu oprav bude jejich realizace rozdělena do otap, aby byla vždy z větší části zajištěna dopravní obslužnost území. Řidiče tedy žádáme o toleranci, ohleduplnost a respektování aktuálního přechodného dopravního značení,“ dodal tiskový mluvčí.
Z důvodu úspory prostředků zejména spojených s přesunem techniky na plošné vysprávky komunikací je v rámci velkoplošných oprav současně řešen i další úsek ulice Sportovní (750 m2).  Nového povrchu se do konce prázdnin dočká úsek stezky pro chodce a cyklisty mezi parkovištěm na náměstí Míru a zimním stadionem.

Vlastimil Langer

Zdroj a foto: MěÚ Uherské Hradiště