Velkokapacitní očkovací místo Na Lapači zahájilo provoz

08.04.2021 15:16

VSETÍN - Očkovací místo se přesunulo ze Vsetínské nemocnice do víceúčelové haly Na Lapači, v úterý 6. dubna zahájilo provoz v nových prostorách, přivítalo první dvě stovky registrovaných zájemců o očkování, ve středu 7. dubna další dvě stovky.
„Velkokapacitní očkovací místo je připraveno postupně navýšit jejich počet, kapacita je až tisíc očkovaných denně. Vybavení haly a organizaci očkování si přišla prohlédnout radní Zlínského kraje pro oblast zdravotnictví Olga Sehnalová. Pochválila zdravotníky za velký kus práce při vytvoření příjemného zázemí pro očkované i zdravotníky,“ uvedla tisková mluvčí Vsetínské nemocnice Lenka Plačková.
„Ve Vsetínské nemocnici jsme začali očkovat 4. ledna, počet očkovaných narůstal. V minulém týdnu jsme již očkovali dvě stě lidí denně, většinou se jednalo o seniory, kteří přicházeli s doprovodem, takže prostorové kapacity byly zcela naplněny. Nebylo již možné dodržovat potřebné rozestupy, také se nám zablokovávala parkoviště v nemocnici i jejím okolí. Bylo zapotřebí najít nový, větší prostor,“ vysvětlila důvody přemístění ředitelka Vsetínské nemocnice Věra Prousková s tím, že víceúčelovou halu Na Lapači vytipoval městský úřad. Základním předpokladem byl dostatečný vnitřní prostor, ale také velká parkovací kapacita v okolí.
Počet očkovaných se oproti minulému týdnu nemění. „Nárůst počtu očkovaných bude postupný. Museli jsme přijmout několik nových pracovníků, především THP, protože s očkováním je spojena poměrně rozsáhlá administrativa, a je zapotřebí je zapracovat. Tento týden budeme očkovat 200 až 220 klientů denně, v příštím týdnu bychom se měli dostat na 350 očkovaných denně, v dalším na 500 a počátkem května pak až na šest až osm set,“ sdělila ředitelka nemocnice. 
Potřebné informace ohledně příchodu či příjezdu najdou zájemci na webu Vsetínské nemocnice, kde jsou i odkazy na centrální rezervační systém, jehož prostřednictvím je zapotřebí se objednat. 
„Někteří lidé se mylně domnívají, že se jedná o zimní stadion. Velkokapacitní víceúčelová hala se však nachází až za zimním stadionem (ve směru z města), označena je jako Sportovní hala Na LapačI, přesná adresa Na Lapači 247, Vsetín. K parkování je možno využít velkokapacitní parkoviště, příjezd k hale je jen pro hendikepované osoby, parkování pro vozidla přivážející imobilní pacienty je na vyznačeném parkovišti u volejbalových kurtů,“ zdůraznila Lenka Plačkková. 
Vůbec nejčastěji se lidé ptají, jakou vakcínou se v centru očkuje. „Očkujeme vakcínou Pfizer, Modernu jsme využili v mobilním očkovacím týmu při výjezdech do domovů sociální péče. Vakcínu Astra Zeneca rozvážíme praktickým lékařům v celém regionu,“ dodala ředitelka Vsetínské nemocnice. 

Vlastimil Langer

Zdroj a foto: MěÚ Vsetín