Vedení radnice i nadále spalovnu ve Vsetíně odmítá

10.10.2021 08:24

VSETÍN - Odbor životního prostředí a zemědělství Zlínského kraje vydal ve čtvrtek 7. října souhlasné stanovisko k dokumentaci EIA posuzující vliv záměru výstavby zařízení na energetické využití odpadu (ZEVO).

„O stanovisko krajského úřadu žádala společnost Zásobování teplem Vsetín, která v minulosti plánovala vybudovat spalovnu komunálního odpadu na Ohradě u Kauflandu,“ uvedla tisková mluvčí vsetínské radnice Jana Raszková.

Firma Zásobováni teplem deklaruje, že příprava výstavby zařízení i přes získání souhlasného stanoviska krajského úřadu pokračovat nebude, protože vedení společnosti ukončilo tento projekt kvůli nesouhlasu vedení města i občanů v listopadu roku 2019 a v projektu by bylo možné pokračovat pouze na výslovné přání vedení Vsetína.

 „Město Vsetín i nadále trvá na negativním stanovisku k případné výstavbě zařízení ZEVO u Kauflandu. Plán na výstavbu spalovny jednoznačně odmítli radní i zastupitelé v roce 2019 a tento postoj se nezměnil, usnesení radních i zastupitelů jsou stále platná. I v rámci procesu EIA radnice toto stanovisko jasně deklarovala,“ vyjádřil se starosta Vsetína Jiří Růžička.
Vlastimil Langer

Zdroj a foto: MěÚ Vsetín