Ve Zlínském kraji se bude volit ve všech 684 okrscích

19.09.2024 13:06

ZLÍNSKÝ KRAJ – Ve Zlínském kraji se o nadcházejícím víkendu uskuteční volby do krajského zastupitelstva a také senátní volby v obvodech č. 77 Vsetín a č. 80 Zlín. Volební místnosti budou otevřené v pátek 20. září od 14 do 22 hodin a v sobotu 21. září od 8 do 14 hodin. Ve Zlínském kraji se bude volit v celkem 684 okrscích.
„Konání voleb ve Zlínském kraji není v souvislosti s nedávnými povodněmi ohroženo v žádném z těchto okrsků,“ informovala Pavlína Nováková, vedoucí Oddělení organizačních činností a neziskového sektoru krajského úřadu, které má volby na starosti.
Ve volbách do 45členného Zastupitelstva Zlínského kraje se bude o hlasy voličů ucházet 15 politických stran, hnutí, či koalic (celkem 608 osob).
V případě voleb do senátu kandidují ve volebním obvodě Vsetín tři lidé a v obvodě Zlín šest osob. Pokud žádný z kandidátů v senátních volbách nezíská v prvním kole nadpoloviční většinu hlasů, uskuteční se druhé kolo, týden po kole prvním, opět v pátek a sobotu ve stejném čase.
„Ve dvou obcích Zlínského kraje se souběžně s volbami uskuteční také místní referenda. V Horní Lidči budou občané rozhodovat o výstavbě Domova pro seniory a v Lačnově o potřebnosti a výstavbě nového společenského centra,“ dodala Soňa Ličková, krajská tisková mluvčí.

Více informací najdete na webu Zlínského kraje https://zlinskykraj.cz/volby nebo na https://www.volby.cz/
Vlastimil Langer
Zdroj: Zlínský kraj

Ilustrační foto: Archiv SNZK
 

 

 

Zpracoval: Jan Vandík