Ve Vsetínské nemocnici je nyní jediný covidový pacient

24.06.2021 11:02

VSETÍN - Již jen jeden covidový pacient mezi hospitalizovanými je aktuální informace ze Vsetínské nemocnice. Po minulých těžkých týdnech se život v nemocnici vrací k normálnímu provozu. Dvě lůžkové jednotky sloužící k hospitalizaci covidových pacientů se vrátily k normálu.

„Obě stanice, vyčleněné pro covid pozitivní pacienty, již ukončily činnost. Opět hospitalizujeme pacienty v rámci interního spojeného lůžkového fondu. Momentálně máme jednoho covid pozitivního pacienta, který je v izolaci na speciálně vyčleněném pokoji,“ upřesnil náměstek pro léčebnou péči Martin Metelka.
Plánovaná operativa se obnovila před čtrnácti dny, chirurgické oddělení znovu otevřelo druhou standardní stanici. Velký podíl na zlepšení situace má očkování. V minulém týdnu počet očkovacích vakcín překročil třicet tisíc.

„Aktuálně zdravotníci Vsetínské nemocnice vyočkovali 33,5 tisíce dávek vakcíny Pfizer, z toho 22,7 tisíce prvních dávek a 10,8 druhých dávek. K tomu bylo naočkováno oběma dávkami vakcíny Moderna 140 klientů v domovech seniorů,“ sdělila Radka Benešocá, vedoucí pracoviště komunikace a marketingu.
Vsetínská nemocnice vakcíny distribuuje rovněž praktickým lékařům v okrese. V tomto týdnu se očkování ve víceúčelové sportovní hale Na Lapači blíží své kapacitě, zdravotníci mají naplánováno denně naočkovat osm set osob. Zájemci o očkování se stále mohou registrovat v Centrálním registračním systému, potřebné odkazy najdou i na webových stránkách Vsetínské nemocnice či facebooku.

Vlastimil Langer

Zdroj a foto: MěÚ Vsetín