Ve Smolině vyroste nové víceúčelové sportovní hřiště

24.02.2021 07:47

VALAŠSKÉ KLOBOUKY – Obyvatelé místní části Smolina a také další sportovci a spolky se mohou těšit na nové atraktivní zázemí pro sportovní vyžití.
„Město Valašské Klobouky uspělo s žádostí o dotaci, a tak začne chystat výstavbu víceúčelového hřiště s umělým povrchem v tamním fotbalovémareálu. Projekt v předpokládané hodnotě bezmála tři miliony korun podpoří Ministerstvo pro místní rozvoj dotací ve výši 60 % uznatelných nákladů. Realizaci odsouhlasilo na svém únorovém zasedání zastupitelstvo města,“ uvedla tisková mluvčí kloboucké radnice Lenka Zvonková.
„O nové sportoviště ve Smolině jsme intenzivně usilovali už od roku 2014, kdy jsme opakovaně podávali žádosti o dotaci do různých výzev. Díky schválení u Ministerstva pro místní rozvoj se nám záměr konečně podaří uskutečnit. Investiční akci mělo město takzvaně „pod čarou“, ale zastupitelé schválili jeho zařazení k realizaci ještě v tomto roce,“ sdělila starostka Eliška Olšáková.
Nové hřiště o ploše téměř 650 metrů čtverečních bude uzpůsobeno pro malou kopanou, tenis, volejbal, basketbal a další pohybové aktivity. Povrch hrací plochy bude tvořit umělý trávník, běžecké dráhy dostanou povrch pryžový. „Hřiště bude lemovat pětimetrové oplocení s mantinely a záchytnými sítěmi. Sportoviště osvětlí čtyři stožáry s LED svítidly. Součástí bude také nový mobiliář v podobě laviček, stojanů na kola nebo odpadkových košů, které budou moci využívat i návštěvníci přilehlého dětského hřiště,“ popsala Lenka Zvonková.

Vlastimil Langer

Zdroj a foto: MěÚ Valašské Klobouky