Valmez se zapojí do říjnové výzvy 10 tisíc kroků

26.09.2021 09:05

VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ - Zařadit chůzi nebo běh mezi své každodenní činnosti. To je smyslem výzvy 10 000 kroků, k níž se v říjnu letos již podruhé připojí město Valašské Meziříčí. Na aktivní účastníky, kteří se mohou registrovat celé září, čeká zajímavá odměna.

 „Registrace se pro všechny starší šesti let otevřela na začátku září. Během října si pak přihlášení uživatelé mohou aktivity monitorovat na jakémkoliv zařízení a následně je nahrát do svého profilu na webu. Každý kilometr je bodově ohodnocený, přičemž je zde zohledněn věk účastníka a jeho hmotnost. Na předních pozicích se tak klidně může umístit i senior nebo účastník s vyšší váhou,“ vysvětlila podmínky Alena Střítezská, koordinátorka výzvy 10 000 kroků ve Valašském Meziříčí. Veškeré informace i registraci najdou zájemci na webu www.desettisickroku.cz.

Stejně jako v dubnu je možné chodit samostatně nebo v týmu. „Novinkou říjnové výzvy bude individuální virtuální pouť, při níž účastníci ‚ujdou‘ více než 900 kilometrů z Mníšku pod Brdy do Bruntálu. Po cestě elektronickou mapou se dozví spoustu zajímavostí. Ve svém profilu také mohou sbírat odznáčky za ušlé kilometry nebo si sestavit kalendář zážitků,“ sdělil tiskový mluvčí meziříčské radnice Jakub Mikuš.
„Nejlepší účastníci budou ohodnoceni na celostátní i městské úrovni. Tři nejlepší chodci z Valašského Meziříčí získají od města nordic-walkingové hole,“ doplnila Střítezská. Inspiraci a tipy na atraktivní procházky v okolí města mohou občané najít na stránkách Turistického informačního centra Valašské Meziříčí - ZDE.

Vlastimil Langer

Zdroj: MěÚ Valašské Meziříčí