Valašskými Klobouky znovu prošla přívalová povodeň

11.06.2024 09:46

VALAŠSKÉ KLOBOUKY – Další bouřka s vydatnými srážkami měla v pondělí 10. června odpoledne přines po týdnu další přívalovou vlnu, která se přehnala přes Valašské Klobouky a zaplavila i okolní obce. Až do večerních hodin se snažilo likvidovat škody přes osmdesát profesionálních a dobrovolných hasičů.
„Vzhledem k vysoké nasycenosti půdy po minulých deštích znovu přinesla přívalové povodně, tentokrát v ještě větším rozsahu než před týdnem. Výrazně byla znovu zasažená lokalita Luční, která byla dočasně neprůjezdná. V ulicích Cyrilometodějská, Jana Nerudy i v místních částech došlo k zatopení sklepů rodinných domů. Voda tekoucí z luk také opět zaplavila Trhovisko. V 17.30 hodin zasedla povodňová komise, aby koordinovala potřebné úkony,“ informovala Lenka Zvonková, kloboucká tisková mluvčí.
„Na území města Valašské Klobouky aktuálně pomáhá dvacet jednotek hasičů, které převážně čerpají vodu ze zatopených sklepů. Byla povolaná těžká technika, která znovu zprůjezdnila příjezdovou komunikaci do ulice Luční. Z důvodu poškozeného povrchu ale zůstává nadále uzavřená ulice Jana Nerudy. Po dohodě s Hasičským záchranným sborem Zlínského kraje jsme přistoupili k preventivnímu odčerpání vody z městského koupaliště, které bylo tentokrát celé zaplavené,“ řekl k situaci starosta Josef Bělaška.

K usnadnění likvidace následků bleskové povodně se aktuálně řeší distribuce vysoušečů od HZS ze Zlína a Valašského Meziříčí. V případě požadavku na vypůjčení přístroje i na zajištění jakékoli jiné pomoci s odstraňováním škod se obyvatelé mohou obracet na referenta krizového řízení Petra Hnaníčka na tel. 724 396 397.
Vlastimil Langer
Zdroj a foto: MěÚ Valašské Klobouky