Valašské Meziříčí podporuje sportovce

02.06.2021 11:41

VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ - Závěrem května se na radnici ve Valašském Meziříčí sešli zástupci místních sportovních klubů, oddílů a dalších organizací. „Seznámili se s novým dotačním portálem města, chystanou úpravou dotačních pravidel na příští rok či možnostmi zlepšení propagace sportu,“ uvedl tiskový mluvčí meziříčské radnice Jakub Mikuš.

„Se zástupci sportovních oddílů se scházíme pravidelně, abychom se vzájemně informovali o novinkách a možnostech podpory ze strany města. Zároveň tak naplňujeme strategii rozvoje sportu, kterou jsme si nastavili,“ popsala smysl schůzky místostarostka Zdislava Odstrčilová.

Sportovci se tak například seznámili s novým dotačním portálem města, který nabízí všechny informace k možnostem čerpání finanční podpory města Valašské Meziříčí přehledně na jednom místě.
„Projednali jsme také návrh možné úpravy dotačních pravidel v oblasti sportu pro rok 2022. Vedle dosavadních kritérií pro jejich rozdělování dle počtu členů do 18 let věku a finanční náročnosti vybavení pro daný sport, zvažujeme přidání kritéria, které zohlední zařazení členů oddílu do výkonnostních kategorií,“ nastínila Zdislava Odstrčilová s tím, že novinka má pomoci k ještě efektivnějšímu rozdělování dotací pro mládežnický sport ve Valašském Meziříčí.

Na programu jednání bylo také představení nového sportovního portálu, který připravuje radnice. „Nejen sportovci, ale všichni občané našeho města a návštěvníci by díky němu měli na jednom místě najít všechny důležité informace ke sportu ve Valmezu. Ruku v ruce s tím jde také podpora propagace činnosti jednotlivých klubů a oddílů, kterou letos v září ještě podtrhne novinka v podobě chystaného Veletrhu sportu,“ představila další plány místostarostka Odstrčilová.
Vlastimil Langer

Zdroj a foto: MěÚ Valašské Meziříčí