Valašské Klobucko nabízí návštěvníkům nové zážitky

14.06.2021 10:24

VALAŠSKÉ KLOBOUKY - Valašské Klobucko oplývá krásnou přírodou, živými tradicemi a poutavou historií. V sezóně 2021 nabízí nové zážitky přinášející zábavu, relax i hlubší poznávání regionu. Návštěvníci se mohou vydat do Vlachovic za vůní dřeva, ovoce a bylin, na hrad Brumov vyzkoušet novou hradní hru, za zvířaty a bylinkami do Envicentra ve Vysokém Poli, za unikátní přírodou hřebenem Královce nebo do Valašských Klobouk za architekturou Huberta Gessnera,“ vyjmenovala Eliška Olšáková, předsedkyně mikroregionu Valašské Klobucko.
 „Balíčky jsme připravili pro ty, kteří na cestách rádi nahlížejí pod pokličku navštíveného regionu. Ze zážitků a tipů na výlety hravě poskládáte dovolenou na Valašském Klobucku. Vše potřebné najdete na našem webu,“ uvedla Eliška Olšáková.

Přehled zážitků na Valašském Klobucku 2021

Do Vlachovic za vůní dřeva, ovoce a bylin
Celodenní výlet, vždy v pátek od června do září. Nahlédnete do tradičního bednářství. Po obědě v příjemné vlachovské restauraci si přivoníte k bylinám, čajům a dalším BIO výrobkům na malé rodinné farmě. Projdete se naučnou stezkou po zdejších rekordních 8 tradičních sušírnách ovoce a v malebném muzeu prozkoumáte místní historii. Bonusem je setkání s místními srdečnými lidmi.

Za zvířaty a bylinkami do Envicentra
Pohodový výlet do Vysokého Pole ve Vizovických vrších, vhodný nejen pro rodiny s dětmi či seniory. Dejte si terapii přírodou v Envicentru. Pozorujte a pohlaďte si zvířata. Relaxujte v zahradě u potůčku. Projděte se Kočárkovou stezkou. Přivoňte k bylinkám, napijte se léčivé vody. Trasa je sjízdná i s kočárky! Envicentrum je kdykoli přístupné, vstupné dobrovolné. Objednat lze i jízdu koňským povozem nebo tematický program.


Na hrad Brumov nejen za rytíři a princeznami
Na hradě Brumov vás čekají expozice o historii a přírodě, ale nově také hradní bojovka pro děti a hradní tvoření. Navštivte také muzeum plné řemesel v podhradí, židovský hřbitov a další památky. Nebo přijeďte za sportem. Brumov-Bylnice se pyšní krásným koupalištěm, prochází jím mezinárodní cyklostezka Bevlava, nabízí řadu dalších sportovišť. To vše v čisté a magické přírodě Bílých Karpat.

Přírodou UNESCO hřebenem Královce
Prožitek jedinečné přírody Bílých Karpat se spolkem Kosenka z Valašských Klobouk. Dozvíte se, jak vzniká prales Ščúrnica, napijete se ze studánek. Nahlédnete na vzácné horské louky, poznáte, proč jsou Bílé Karpaty biosférickou rezervací UNESCO. Zpomalíte tempo, zrelaxujete za šumění stromů a zpěvu ptáků, vzdáte hold krajině. Dozvíte se spoustu zajímavostí a můžete i přírodě pomoci. Prostě šetrná ekologická turistika.

Víte, že ve Valašských Kloboukách najdete první secesní stavbu v Česku - dům Josefa Bratmanna? Kromě něj zde můžete obdivovat i další realizace architekta Huberta Gessnera, významného středoevropského architekta první poloviny 20. století. Na začátku léta 2021 otevřou své brány dvě nové expozice, chystáme pro vás i novou instastezku.

Na webových stránkách Valašského Klobuckawww.valasskeklobucko.cz najdete kromě nabídky zážitků také tipy na výlety po obcích celého mikroregionu, informace o turistických cílech, přehled ubytování a restaurací, kalendář akcí a další užitečné informacepro plánování vaší cesty.

Podrobné informace o zážitcích na Valašském Klobucku, včetně prokliků na jednotlivé subjekty najdete zde: https://bit.ly/zazitky_Valasske_Klobucko
Vlastimil Langer
Zdroj a foto: Mikroregion Valašské Klobucko