Valašské Klobouky lákají procházku bělokarpatskou přírodou severskou chůzí

20.06.2021 11:52

VALAŠSKÉ KLOBOUKY – Za čerstvým vzduchem a přírodou plnou letních krás, ale především za příjemným aktivním odpočinkem mohou zájemci vyrazit už v úterý 22. června, pokud přijmou pozvání na procházku bělokarpatskými lesy.

„Nebude to jen obyčejná turistika, můžete se u toho také naučit správnou techniku severské chůze - nordicwalkingu. Sbalte si tedy svačinu a hůlky a dostavte se v 15 hodin ke klobuckému infocentru na Masarykově náměstí, kde je výchozí bod,“ zve tisková mluvčí kloboucké radnice Lenka Zvonková.

„Sportovní odpoledne zahájíme krátkou instruktáží principu nordicwalkingu a poté se vydáme do terénu, na krásné rozkvetlé louky v okolí lokality Javorůvky. Čeká nás pohodový výlet okolní krajinou, při kterém uděláme také něco pro své zdraví. Srdečně zveme všechny, kdo mají se severskou chůzí zkušenosti, i ty, kdo by s ní rádi začali,“ sdělila Eva Fialová, koordinátorka projektu Zdravé město.

Společnou procházku bělokarpatskými lesy pořádá Zdravé město Valašské Klobouky a místní skupina Českého červeného kříže Valašské Klobouky.
Vlastimil Langer

Zdroj a foto: MěÚ Valašské Klobouky