V Uherském Hradišti vyroste nový skatepark

16.02.2021 07:16

UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Nový skatepark (přesněji volnočasový spot podél cyklotras v Uherském Hradišti) vyroste v okrajové části areálu aquaparku v Uherském Hradišti. Záměrem města je vystavět vysoce kvalitní, moderní a bezpečný skatepark, který nebude vyžadovat nákladnou údržbu nebo časté opravy.
„Realizace akce a zprovoznění skateparku se očekává v červnu. Výstavba skateparku bude stát 8,9 milionu korun, celý rozpočet záměru pak činí celkem 9,4 milionu, z čehož 50% bude pokryto z dotace Ministerstva pro místní rozvoj ČR,“ informoval tiskový mluvčí hradišťské radnice Jan Pášma.
„Nepůjde přitom pouze o prostor pro jízdu na skateboardu, ale o multifunkční zařízení umožňující provozování dalších moderních sportů a volnočasových aktivit: skuterboarding (koloběžky), BMX kola či kolečkové a in-line brusle,“ vysvětlil mluvčí.
Součástí záměru je i dotvoření okolí v podobě doplnění  prvky mobiliáře (lavičky, koše, stojany na kola, navigační panel) a samozřejmě nezbytný marketing se zaměřením na sportovní nabídky a sportoviště města, včetně virtuální prohlídky.
Skatepark bude obsahovat všechny potřebné prvky respektující poslední trendy skateboardingu. „V ploše bude streetová část a hlavní dominantní bazénová část. Skatepark bude doplněn sjezdy, zídkami, lavičkami a bezpečnostním zábradlím na vybraných místech. Součástí stavby ale bude i oplocení, areálová dešťová kanalizace, areálové rozvody veřejného osvětlení a nízkého napětí, terénní úpravy a doplnění potřebným mobiliářem, které se město snaží sjednocovat na celém svém území,“ popsal Jan Pášma.
Po dokončení realizace nastoupí na řadu propagační nástroje, které mají sloužit především pro zkvalitňování služeb pro veřejnost i návštěvníky města.

Vlastimil Langer

Zdroj a foto: MěÚ Uherské Hradiště