V sobotu se uskuteční druhý ročník akce Sázíme budoucnost

01.10.2021 14:07

OTROKOVICE - Město Otrokovice se v minulém roce zapojilo do celorepublikové akce Sázíme budoucnost. Jedná se o iniciativu, jejímž cílem je vysadit na území našeho státu 10 milionů stromů. Ekologická akce se uskuteční  v sobotu 2. října od 8 do 11 hodin v místě nad dálnicí podél obslužné komunikace, která vede k Jaříči.
„Tato akce je určená pro veřejnost, ale cílíme především na rodiny s dětmi, abychom mohli dětem dát vzor a učit je svým příkladem lásce k přírodě a ekologii,“ uvedla starostka Hana Večerková, která iniciovala oba ročníky akce. Také řekla, že se byla na místě výsadby z minulého roku podívat a ze 40 stromů se jich 37 ujalo.

„V letošním roce máme k výsadbě připravených 55 stromů, což je sice více než vloni, ale tentokrát nebudeme vysazovat keře. Zaregistrovaným účastníkům předem připravíme certifikát se jménem a cedulku, kterou si budou moci připevnit ke stromu.  Můžeme na ni např. zapsat jméno a příjmení, příjmení celé rodiny, název spolku či klubu aj. Registrovaní účastníci také budou mít zajištěno občerstvení,“ sdělila Hana Jiránková, jedna z organizátorek akce a dodala,, že děti dostanou drobné dárky a budou si moci opéct s rodiči špekáčky.
Na určené místo se mohou lidé dostat pěšky, na kole či koloběžce. Jedná se o ekologickou akci, a proto jsou tyto varianty dopravy preferovány.
Stromy a veškeré potřebné nářadí bude na místě připraveno. „Stačí, když přijdete ve vhodném oblečení a obuvi, případně si můžete vzít pracovní rukavice. Všechno ostatní jsme pro Vás společně s pracovníky Technických služeb Otrokovice zajistili. Tentokrát ale nebudou připraveny jámy na sázení stromů. Rozhodli jsme se, že dáme lidem prostor, aby si vyzkoušeli zasadit strom se vším všudy. Pochopitelně zde budou pracovníci technických služeb, kteří rádi pomůžou. Na akci bude rovněž přítomen také odborný pracovník zabývající se městskou zelení a bude k dispozici pro případné dotazy,“ řekla závěrem Hana Večerková.

Vlastimil Langer

Zdroj a foto: MěÚ Otrokovice