V Rožnově prodlužují turistickou sezonu na Jurkovičově rozhledně i v muzeu

19.10.2021 14:34

ROŽNOV POD RADHOŠTĚM - Rožnov pod Radhoštěm prodlužuje turistickou sezonu a nabízí podzimní pohodu spojenou s návštěvou Jurkovičovy rozhledny a Valašského muzea v přírodě. „Jurkovičova rozhledna na Karlově kopci nad městem bude pro návštěvníky oproti standardnímu provoznímu řádu letos mimořádně otevřena až do konce října. Svým návštěvníkům v podzimním čase vyšlo vstříc také Valašské muzeum v přírodě, které má až do poloviny listopadu mimořádně otevřeny vybrané expozice v areálu Mlýnské doliny a Valašské dědiny,“ uvedl Marek Havran a MěÚ Rožnov pod Radhoštěm. 

„Jurkovičova rozhledna na Karlově kopci nad městem bude pro návštěvníky mimořádně otevřena až do konce října, a to vždy od čtvrtka do neděle (včetně státního svátku 28.10.) od 10 do 16 hodin,“ informoval Martin Beníček, vedoucí oddělení kultury a cestovního ruchu MěÚ Rožnov. K rozhledně vede krásný lesní chodníček, na který se návštěvníci dostanou přímo z hlavního muzejního parkoviště u Mlýnské doliny a po zelené značce dojdou za půlhodinku až k rozhledně.

„Zajímavostí je, že Jurkovičovu rozhlednu můžete spatřit i z určitého místa na Masarykově náměstí. „A přesně z tohoto místa na náměstí se na rozhlednu dostanete za pouhých 45 minut pěšky. Určitě si to přijeďte vyzkoušet a uvidíte, že rozhledna je v podzimních barvách krásná a kouzelná,“ zve na pohodový výšlap destinační manažer rožnovské radnice Marek Havran.

Na podzim svým fanouškům a milovníkům historie a starých časů vyšlo vstříc také Valašské muzeum v přírodě. O muzeu se oprávněně říká, že je krásné v každém ročním období. Ovšem obzvlášť to platí na podzim, kdy si naplno můžete užít tu pohodu, kdy se v muzeu nekonají žádné velké akce, a vy si v poklidu projdete areály a vrátíte se do starých časů. K tomu se nabízí ideální příležitost právě teď, kdy Valašské muzeum v přírodě připravilo říjnové a listopadové víkendy, ve kterých mimořádně otevírá vybrané expozice v areálu Mlýnské doliny a Valašské dědiny. Ty otevírají v těchto říjnových a listopadových víkendech: 23. - 24. 10., 28. - 31., 10., 6 .- 7., 11., 13. - 17. 11. Otevřeno je vždy od 9 do 16 hodin, platí zvýhodněné mimosezónní okružní vstupné: dospělí 120 korun, snížené 100 korun, žáci 60 korun a rodinné 240 korun.

Kompletní informace jsou k dispozici na webu Valašského muzea v přírodě ZDE.  

Kompletní kalendář akcí, ale také například webkamery z města i okolí přehledně na jednom místě, informace k parkování ve městě a další důležité informace o akcích a atraktivitách Rožnova jsou vždy na turistickém webu města www.visitroznov.cz.  
Vlastimil Langer

Zdroj: MěÚ Rožnov pod Radhoštěm

Foto: Archiv SNZ a Valašské muzeum v přírodě