V Rožnov začíná tradiční jarní bloková očista města

15.03.2021 07:15

ROŽNOV POD RADHOŠTĚM – Každoroční jarní bloková očista města dnes začíná v Rožnově. Trvat bude  přes měsíc a poslední ulice by měly být uklizeny do 28. dubna. Očistu čeká více než 101 km silnic, 51,5 km chodníků, 55 tis. m² zpevněných ploch (parkovišť) a 55 běžných metrů schodů.
„Očista bude probíhat denně od 6 do 17 hodin. Prosíme vlastníky vozidel, aby se svými vozy vyklidili parkoviště a jednotlivá stání v daném termínu a tím umožnili bezproblémovou očistu. Efektivnost očisty bude do značné míry záviset na vstřícném přístupu obyvatel a organizací,“ požádal motoristy Miroslav Kovář z odboru správy majetku MěÚ Rožnov, který má blokovou očistu na starosti.
Majitelé a provozovatelé vozidel stojících na pozemních komunikacích a parkovištích budou o očistě informováni dopravní značkou. Toto přenosné dopravní značení bude na dotčených komunikacích umístěno minimálně sedm dnů před zahájením blokové očisty. Neukázněné řidiče, kteří nebudou toto dopravní značení respektovat, bude řešit rožnovská městská policie. Její ředitel Aleš Pilař upozorňuje, že v letošním roce Městská policie Rožnov sáhne k pokutám daleko častěji, než v předešlých letech. „Množství řidičů, kteří nerespektují dopravní značení, se každoročně opakuje a vozidla na komunikacích a parkovištích výrazně komplikují plánovanou očistu. Dle zákona můžeme řidičům uložit blokovou pokutu do výše dvou tisíc korun,“ připomněl Aleš Pilař.

Přesný harmonogram jarní blokové očisty včetně detailního rozpisu jednotlivých ulic a lokalit naleznete na www.roznov.cz.

Text a ilkustrační foto: Vlastimil Langer
Zdroj: MěÚ Rožnov pod Radhoštěm