V Rekreační oblasti Štěrkoviště si děti na novém hřišti pohrají ještě letos

26.04.2021 12:57

OTROKOVICE - Plánovanou revitalizaci Rekreační oblasti Štěrkoviště odstartuje rekonstrukce dětského hřiště. „Práce se uskuteční od května do konce června letošního roku v místě původního hřiště umístěného vedle tobogánu a dětských brouzdališť. Letní sezona tak bude zahájena s hrací plochou v novém kabátě, která potěší děti všech věkových kategorií,“ uvedla tisková mluvčí otrokovické radnice Romana Pastuszková.
Jedná se o moderní hřiště většího rozsahu s celoročním využitím v lokalitě rekreační oblasti a bude obsahovat herní plochy pro menší a větší děti. „Hřiště bude vsazeno do stávající zeleně tak, aby nenarušovalo přírodní ráz. V rámci rekonstrukce budou osazeny nové, moderní a neotřelé herní prvky pro děti 2 - 15 let s doplněnímfunkčních a bezpečných dopadových ploch,“ sdělila Dita Doleželová z odboru rozvoje města, která má tuto stavbu na starosti.
Mezi herními prvky se nejmenší děti můžou těšit na rozměrnou pískovou plochu s mechanickým bagrem, houpačkou pro batolata, prvek pro hru s pískem a vodou, skluzavkou a pružinovým houpadlem, dopadové plochy pak budou doplněny velkým lanovým centrem pro věkovou kategorii 5+, nové houpací centrum s různými typy sedaček včetně dvousedačky, dále závěsná odpočinková houpadla, kolotoč multispinner a v neposlední řadě určitě všechny nadchne zapuštěná trampolína o rozměru 1x3 m.
„Možná pro některé děti přestane být záhadou komunikační spojení díky osazení herního prvku šeptanda z jednoho konce hřiště na druhý. Hřiště bude také doplněno novým mobiliářem, jako jsou lavičky, odpadkové koše a piknikové stolky se zastíněním,“ dodala  Dita Doleželová s tím, že že do plochy bylo zakomponováno logo Mámerádi Štěrkáč, které vzniklo při dotazníkovém průzkumu spokojenosti občanů a jehož autorem je Hana Janečková z UTB ve Zlíně.
Toto multifunkční hřiště bude tvořit přirozený centrální prvek pro volnočasové aktivity a zatraktivní tuto oblast i mimo letní sezónu. Otrokovickou radnici vyjde přibližně na 5,9 milionů korun a finanční prostředky budou čerpány z rozpočtu města na tento rok.

Vlastimil Langer

Zdroj a foto vizualizace hřiště: MěÚ Otrokovice