V programu letního kina nebudou chybět pohádky, horory ani rodinné filmy

12.06.2021 11:57

KROMĚŘÍŽ - Filmová promítání pod širým nebem v Kroměříži již neodmyslitelně patří do programu kulturních akcí v prázdninových měsících. A nebudou chybět ani letos v létě. „Pokud to situace a vládní nařízení dovolí, letní kino bude probíhat na nádvoří radnice každé pondělí a úterý od 5. července do 31. srpna. Začátky představení budou stejné jako v předchozích letech - v červenci ve 21 a v srpnu ve 20.30 hodin. V případě opravdu špatného počasí se projekce bude přesouvat do Klubu Starý pivovar, aktuální informace o případné změně budou k dispozici vždy v průběhu dne,“ řekl vedoucí kina Nadsklepí Radek Neuman.

Organizační záležitosti, jako jsou systém prodeje vstupenek, jejich cena a možnosti stánkového prodeje občerstvení, záleží na aktuální kovidové situaci.

Program představení na červenec bude k dispozici v polovině června, srpnová představení budou známá v polovině července. Dramaturgie letního kina je závislá na distributorské nabídce.
„V programu by měly být filmy různých žánrů pro všechny cílové skupiny, tedy rodinné filmy, české komedie, party filmy, horor a další. Mezi filmy, o jejichž zařazení do programu se jedná, patří Princezna zakletá v čase, Palm Springs, Ženská pomsta, Bábovky, Trollové: Světové turné, Šarlatán… Nabídka je tedy pestrá. K filmu Ženská pomsta je navíc připravená ve spolupráci s distributorem soutěž o věcné ceny,“ sdělil podrobnosti Jan Vondrášek, tiskový mluvčí kroměřížské radnice.
 „Jednáme i o jedné velké premiéře, která by alespoň částečně omluvila zavření kamenného kina přes letní prázdniny,“ doplnil Neuman.

Kino Nadsklepí je totiž v letních měsících uzavřeno kvůli probíhající rekonstrukci vzduchotechniky, některá promítání mimo letní kino tak budou probíhat v sále Starého pivovaru, třeba nedělní pohádky od 16 hodin.
Vlastimil Langer

Zdroj a foto: MěÚ Kroměříž