V pondělí začíná jarní očista Valašského Meziříčí

14.03.2021 12:22

VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ -Tradičně celý měsíc bude ve Valašském Meziříčí probíhat rajonové čištění komunikací a parkovišť. „Začíná se již v pondělí 15. března náměstím a přilehlými ulicemi. Radnice žádá občany, aby respektovali přechodné dopravní značení a v den očisty přeparkovali svá vozidla,“ informoval tiskový mluvčí městského úřadu Jakub Mikuš.
Očista města a jeho místních částí startuje v pondělí 15. března s plánovaným ukončenímv pátek 16. dubna. „Strojové i ruční čištění komunikací, chodníků a parkovišť bude probíhat denně od 6 do 15 hodin s dvouhodinovou rezervou do 17 hodin, aby bylypráce opravdu dokončeny. Občané mají k dispozici přehledný harmonogram čištění jednotlivých ulic. Na přesný termín budou zároveň upozorněni sedm dní předem také přechodným dopravním značením, které bude umístěno na začátku a konci čištěné lokality,“ uvedla místostarostka Zdislava Odstrčilová.
„Jsme si vědomi, že současná doba není pro nikoho jednoduchá. Bez součinnosti občanů–řidičů však nedokážeme naše město a místní části řádně vyčistit. Smyslem rajonové očisty je vedle odstranění posypových materiálů souvisejících se zimní údržbou také snížení prašnosti. Nechceme řidiče zbytečně pokutovat, proto na všechny apeluji, aby v uvedených termínech svá vozidla přeparkovali,“ zdůraznila místostarostka.
Na respektování přechodného dopravního značení a s ním související uvolnění parkovacích ploch v čištěných ulicích a lokalitách bude dohlížet Městská policie Valašské Meziříčí. „V případě, že řidiči svá vozidla nepřeparkují a znemožní tak provedení řádné očisty vystavují se riziku pokuty. Ta může na místě činit až 2 000 a ve správním řízení pak až 2 500 korun,“ upozornil Jan Camfrla, ředitel městské policie.

Vlastimil Langer

Zdroj: MěÚ Valašské Meziříčí

Ilustrační foto: Archiv SNZ