V Otrokovicích se opravuje vodovodní přivaděč

25.09.2021 14:15

OTROKOVICE - Společnost Vodovody a kanalizace, a. s. informovala otrokovickou radnici o zahájení prací na rekonstrukci vodovodního přivaděče vedoucího z úpravny vody Tlumačov do čerpací stanice Malenovice. Oprava je na území města rozdělena do několika etap a bude ukončena v závěru letošního roku.

„Začátek úseku je v ulici Komenského, poblíž křižovatky u sokolovny. Odtud vede podél hlavní silnice v zeleném pásu, směrem k  městskému úřadu, kde se pod světelnou křižovatkou dostaneme k Otrokovické BESEDĚ. Následuje shybka pod řekou Dřevnicí, a tato část končí na tř. Osvobození u aktuálně dokončovaného nového bytového domu před hasičárnou. V Kvítkovicích jdeme ulicí K. H. Máchy kolem kostela Sv. Anny a konec bude na ulici Bartošova poblíž nového dálničního přivaděče Otrokovic,“ popsal úseky v dopise městu předseda představenstva VaKu Svatopluk Březík.

Stavba se provádí bezvýkopovou technologií, kdy se do stávajícího ocelového potrubí, které je již za hranicí životnosti, vtahuje nové plastové. „Tato technologie byla zvolena především proto, aby byly minimalizovány zásahy do pozemků, kterými vodovodní potrubí vede. Celá akce se provádí proto, aby byla nadále zajištěna plynulá a bezporuchová dodávka pitné vody pro města Otrokovice, Zlín a jejich široké okolí,“ doplnila.tisková mluvčí otrokovické radnice Romana Pastuszková.

Vlastimil Langer

Zdroj a foto: MěÚ Otrokovice