V Otrokovicích probíhají práce na rekonstrukci vodovodního přivaděče

02.11.2021 07:40

OTROKOVICE - Společnost Vodovody a kanalizace Zlín pracuje v těchto dnech na území města práce na Rekonstrukci vodovodního přivaděče.

„Práce budou probíhat na území Otrokovic až do konce letošního roku a to v několika etapách. Aktuálně probíhají práce od křižovatky Nadjezd, po ulici Komenského kolem sokolovny a odtud podél hlavní silnice v zeleném pásu směrem k městskému úřadu a otrokovické Besedě,“ uvedla tisková mluvčí otrokovické radnice Lenka Vaculová.
Tato část končí na třídě Osvobození u aktuálně dokončovaného nového bytového domu v blízkosti budovy hasičů. Od listopadu budou práce pokračovat v Kvítkovicích v ulici Karla Hynka Máchy a dále kolem Kaple svaté Anny. Úsek dotčený rekonstrukcí končí v ulici Bartošova poblíž nového dálničního obchvatu.
„Investorem akce je společnost Vodovody a kanalizace Zlín, které se pro tyto účely podařilo získat dotaci od Ministerstva zemědělství České republiky. Stavba je prováděna bezvýkopovou technologií. Do stávajícího ocelového potrubí, které je již za hranicí životnosti, je vsazováno plastové o nižší dimenzi. Tato technologie byla zvolena především proto, aby byly minimalizovány zásahy do pozemků, kterými vodovodní potrubí vede,“ dodala tisková mluvčí, podle níže je zemina odkrývána jen v místech ostrých lomů či propojů na příslušenství tohoto řádu.
Význam akce spočívá v tom, aby byla nadále zajištěna plynulá a bezporuchová dodávka pitné vody pro města Otrokovice, Zlín a jejich široké okolí.

Vlastimil Langer

Zdroj a foto: MěÚ Otrokovice