V Ostrožské Lhotě hořelo silo na piliny

11.03.2021 07:04

OSTROŽSKÁLHOTA – K požáru sila na piliny v Ostrožské Lhotě na Uherskohradišťsku vyjížděli ve středu 10. března před jedenáctou hodinou dopolední profesionálních hasiči z Uherského Hradiště a jednotky dobrovolných hasičů okolních obcí.
„Na místo požáru bylo povoláno družstvo z centrální požární stanice Zlín i protiplynový kontejner. Silo bylo rozděleno na dva úseky, a to úsek vyskladňování a úsek horní okno. Na místě zasahovala mimo jiné zásahové automobily i automobilová cisterna vybavená zařízením cold cut COBRA pro řezání vodním paprskem s možností přimísení abraziva,“ informoval Roman Žemlička z HZS Zlínského kraje.
Hasiči zasahovali s výškovou technikou s ohledem na výšku sila. Majitel firmy hasičům zajistil stravu a pitný režim a odvoz kontejnerů s pilinami ze sila. Na požární stanici v Uherském Hradišti musely být povolány zálohy. Místo požáru je osvětlováno osvětlovacím balónem.
„Příčina požáru zůstává v šetření hasičů, které proběhne i během dnešního dopoledne. Škoda způsobená požárem byla určena v předběžné výši 30 tisíc korun. Byly uchráněny hodnoty v předběžné výši jeden milion korun,“ dodal mluvčí hasičů s tím, že při požáru nebyl nikdo zraněn.

Vlastimil Langer

Zdroj: HZS Zlínského kraje

Ilustrační foto: Archiv SNZ