V Kroměříži vzniká svépomocná skupina osob pečujících o své blízké

24.06.2021 14:41

 KROMĚŘÍŽ - Město Kroměříž připravuje setkání osob pečujících v domácím prostředí o seniory či osoby se zdravotním postižením. Uskuteční se v pondělí 28. června v Klubu seniorů v Kroměříži. Setkání je určeno všem lidem se zkušeností s péčí o blízkou osobu s cílem vzniku svépomocné skupiny pro další možná setkávání.
„Lidé, kteří se doma starají o někoho ze svých blízkých, tak budou moci společně sdílet své prožitky, zkušenosti, poznatky – pozitivní i negativní. Jde především o naslouchání a vzájemnou podporu,“ uvedl vedoucí odboru sociálních věcí a zdravotnictví Radovan Klabal.
 „Ve svépomocné skupině se budou setkávat lidé s podobnými zkušenostmi, kteří si mohou navzájem pomoct překonat obtížné životní situace a ujistí se, že na péči o blízkou osobu nejsou sami. Svépomocnou skupinu bude moderovat pracovnice Sociálních služeb města Kroměříže Radka Křupková,“ doplnil místostarosta města Kroměříže Vít Peštuka.
První setkání se uskuteční v pondělí 28. června v 15 hodin v Klubu seniorů v Kroměříži ve Velehradské ulici 625/4, vstup je z Hanáckého náměstí a je bezbariérový. Setkání by se měla konat pravidelně, do konce roku 2021 by měla proběhnout ještě další tři.

„Další případné informace získají zájemci u pracovníka odboru sociálních věcí a zdravotnictví Vratislava Snídala na e-mailu: vratislav.snidal@mestokm.cz nebo na telefonním čísle 573 321 424,“ doplnil Jan Vondrášek, tiskový mluvčí kroměřížské radnice.

Vlastimil Langer

Zdroj a foto: MěÚ Kroměříž