V Kroměříži probíhá očkování zaměstnanců škol

09.03.2021 14:45

KROMĚŘÍŽ - Pedagogičtí i nepedagogičtí pracovníci základních a mateřských škol v Kroměříži se mohou nechat naočkovat vakcínou proti koronaviru. Očkování pro ně v těchto dnech zajišťuje Kroměřížská nemocnice.
„Možnost očkování zaměstnanců škol vítáme. Věřím, že to přispěje k umožnění brzkého návratu dětí do školních lavic a předškolních zařízení. Klasický prezenční způsob výuky zjednoduší situaci jak učitelům, tak i dětem a jejich rodičům,“ uvedla místostarostka Daniela Hebnarová.
Ředitelé jednotlivých škol využili nabídky Kroměřížské nemocnice, jež přímo do jednotlivých zařízení vysílá tým, který v předchozím období prováděl očkování v rámci zařízení sociálních služeb.
„Očkování již proběhlo v Základních školách U Sýpek, Oskol, Zachar, Slovan a Komenského náměstí a mateřských školách, kde projevilo zájem dostatečné množství pracovníků. Pracovníkům ZŠ Zámoraví a zbývajících kroměřížských mateřských škol budou zdravotníci aplikovat vakcínu v následujících dnech, případně v příštím týdnu. Očkování je dobrovolné a rozhodnutí je na každém ze zaměstnanců,“ informoval Jan Vondrášek, tiskový mluvčí kroměřížské radnice.

Vlastimil Langer

Zdroj a foto: MěÚ Kroměříž