V Holešově stále pokračuje sbírání podpisů pod petici

24.05.2021 07:13

HOLEŠOV - Na mnoha místech v Holešově se množí podpisy pod Peticí za záchranu holešovského vlakového nádraží.  

„Proto jsme stále ještě nezačali se sčítáním všech hlasů. Je pravděpodobné, že se nezačne počítat ani do konce května. Důvodem je totiž také zřízení nového podpisového místa v Holešově od pondělí 24. května v areálu Českého svazu zahrádkářů na Dlažánkách,“ informovala autorka petice Olga Svátková.
Na Dlažánkách bude až do pátku 28. května probíhat  humanitární sbírka šatstva holešovské Charity. Očekává se velké množství příchozích nejen ze samotného města, ale i z okolních vesnic a s tím také spousta dalších podpisů na papírových formulářích.  

„Petice má stále větší ohlas a lidé vyjadřují své uspokojení z toho, že svým podpisem přispějí k zachránění budovy před jejím zbouráním. Holešovský petiční výbor žádá nejširší veřejnost o další podpisy i na internetu - viz Google, petice,“ sdělila Olga Svátková.

Radnice  podle Svátkové stále nemá z Prahy písemně ani řádek. Očekávané memorandum od generálního ředitele Správy železnic Jiřího Svobody dosud do města nedorazilo.

Ohlasy na holešovskou podpisovou akci jsou stále větší i v jiných městech. „První písemné materiály o petici dorazily minulý týden už i na Slovensko. Občané se diví, proč se na železnici tak plýtvá veřejnými prostředky. Ptají se, zda je např. opravdu nutné dělat v  malém městě Bystřici pod Hostýnem nákladnou rekonstrukci za 500 milionů korun a také, zda by nebylo lépe tyto peníze z našich daní využít účelněji někde jinde,“ řekla Olga Svátková.

Autorka petice také dodává, že má obrovskou radost z toho, když vidí, jak velký počet velmi mladých lidí podepisuje na petičním místě v rychlém občerstvení Poe Poe holešovského hotelu Slávia. "Když jsem zde přinesla petiční archy, říkal mi personál, že to nemá smysl, že zde nikdo nepodepíše, protože tu chodí  skupina zákazníků, která se o veřejné věci nezajímá. Ukázalo se však, že to není pravda. Získali jsme zde víc podpisů než v knihovně. Těší mne, že i studenti se zajímají o to, v jakém městě a v jakém světě budou ží," uzavřela Svátková.


Vlastimil Langer

Jedním z podpisových míst v Holešově je i cukrárna Vendula. Foto: Olga Svátková