V centrále zlínské záchranky vzniknou nové kancelářské prostory, zefektivní to její provoz

13.10.2024 09:05

ZLÍNSKÝ KRAJ – Efektivnější provoz Zdravotnické záchranné služby Zlínského kraje přinese vybudování nových kancelářských prostor v budově jejího ředitelství na Peroutkově nábřeží ve Zlíně.
„Kanceláře vzniknou na místě bývalého zdravotnického operačního střediska, které se vloni přesunulo do nově postavené přístavby. Stavební úpravy, se kterými se počítá v průběhu příštího roku, přijdou na šest milionů korun. Investiční záměr schválili radní Zlínského kraje, který je zřizovatelem záchranné služby,“ informovala Soňa Ličková, krajská tisková mluvčí.
„Bývalé prostory zdravotnického operačního střediska, které byly už morálně i dispozičně zastaralé a nekomfortní, se přebudují na kancelářské prostory pro zajištění administrativy záchranné služby včetně příručního archivu a přemístěny sem budoui sociální zařízení a kuchyňka. Tím dojde k potřebnému oddělení provozu administrativy záchranky od provozu vlastní výjezdové základny, tak aby nedocházelo k jejich nežádoucímu křížení,“ uvedl hejtman Zlínského kraje Radim Holiš.
Radní kromě toho schválili také modernizaci vybavení zdravotnických záchranářů, které přijde celkem na osm milionů korun. Konkrétně jde o obměnu dvou přístrojů pro nepřímou srdeční masáž, 11 transportních plicních ventilátorů a pořízení 15 speciálních zdravotnických tabletů pro posádky sanitních vozidel.

Vlastimil Langer
Zdroj: Zlínský kraj
Ilustrační foto: Vlastimil Langer