Účastníci kampaně Do práce na kole si mohou přijet na snídani

15.05.2021 09:17

OTROKOVICE - Soutěž Do práce na kole je v plném proudu. Květen je tradičně doprovázen celou řadou akcí, které mohou zaregistrovaní účastníci využívat. „Jednou z nich je tzv. snídaně na triko či nákrčník. V Otrokovicích v altánku na cyklostezce podél řeky Dřevnice bude v úterý 18. května od 5 do 8 hodin připraveno občerstvení,“ uvedla tisková mluvčí otrokovické  radnice Romana Pastuszková.
Každý, kdo v tu dobu pojede nebo půjde kolem, a prokáže se tričkem nebo nákrčníkem s logem Do práce na kole, dostane skvělou snídani. „Těšit se můžete na koláčky, chlebíčky, ovoce, kávu nebo čaj. Doufám, že nám bude přát počasí, které je bohužel stále aprílové a mění se každým dnem,“ vyslovila přání Renáta Krystyníková, otrokovická cyklokoordinátorka, která se podílí na přípravě této akce. Na místě bude přítomna také koordinátorka Do práce na kole za Zlín, Otrokovice a okolí Jana Vybíralová. „Velice mě těší, že se každým rokem počet přihlášených do kampaně zvyšuje. V minulém a letošním roce se pravidla vzhledem ke koronavirové pandemii rozvolnila. Zapojit se tak mohou i ti účastníci, kteří pracují z domova, formou individuální sportovní aktivity. Cílem všech ostatních je potom překonat cestu do práce a z práce libovolným ekologickým způsobem - na kole, na koloběžce, pěšky nebo poklusem,“ vysvětlila Jana Vybíralová.
Kampaň Do práce na kole má motivovat lidi ke změně přístupu k životnímu prostředí a prostředí, ve kterém žijeme. Pokud by každý, kdo má možnost využívat bezmotorovou dopravu jezdil tzv. na vlastní pohon, snížil by se počet aut ve městě, tím by se zvýšila i bezpečnost a zároveň by tolik nebylo zatíženo ovzduší. „V neposlední řadě děláte něco pro své zdraví a pro svoji kondici. A pokud jezdíte s kolegy, utužíte tím také vztahy na pracovišti,“ vyjmenovává výhody kampaně koordinátorka.
Účastníci za Zlín, Otrokovice a okolí se mohou stavit na zmiňovanou snídani, je však připravena i celá řada dalších akcí nejen v Otrokovicích, ale také ve Zlíně, Malenovicích či v Babicích. Seznam všech akcí naleznete v příloze. Další informace ke kampani zde: www.dopracenakole.cz.

Vlastimil Langer

Zdroj: MěÚ Otrokovice

Foto: Archiv SNZ