U Kostelce boural řidič pod vlivem alkoholu

02.02.2021 08:36

ZLÍN – Tříleté vězení hrozí opilému řidiči, který v soboru 30. ledna krátce po čtrnácté hodině nerespektoval červené světelné znamení na semaforu a vjel do křižovatky na okraji Zlína, kde se střetl s vozidlem, které jelo na zelenou. Dechová zkouška u řidiče prokázala více než jednu promile alkoholu.

„Dvaatřicetiletý řidič vozidla Peugeot jel ze Zlína směrem do Fryštáku. Na křižovatce však zřejmě přehlédl červený světelný signál a chtěl pokračovat rovně. Zároveň s ním ovšem vjel do křižovatky také pětatřicetiletý řidič vozidla Toyota, který jel od obce Kostelec a řídil se světelnými signály na semaforu, takže vjel do křižovatky na zelenou. Při střetu obou vozidel se naštěstí nikdo nezranil,“ uvedla policejní mluvčí Monika Kozumplíková.
Celková škoda činí asi padesát tisíc korun. „Dechová zkouška u mladšího z řidičů ukázala hodnotu 1,32 alkoholu. Přesné množství alkoholu v jeho organismu ukážou až výsledky lékařského vyšetření,“ dodala mluvčí.

Za ohrožení pod vlivem návykové látky hrozí řidiči trest odnětí svobody až na tři roky, peněžitý trest nebo zákaz činnosti.
Vlastimil Langer

Zdroj: Policie Zlínského kraje